Kosova

Historia 1000-vjeçare mes shqiptarëve e serbëve, në një video 2-minutëshe

Përmes një videoje 2-minutëshe, gazetarja e CNN-it, Bianca Nobilo ka rrëfyer detaje të historisë 1000-vjeçare mes shqiptarëve e serbëve.

“Çfarë fshihet pas tensioneve të ndezura mes Kosovës dhe Serbisë, dhe përplasjeve të dhunshme në Kosovë këtë javë?, ka shkruar gasetarja Nobilo.

Ajo përmea kësaj videoje rrëfen se si në Kosovë jetojnë mbi 90 për qind shqiptarë dhe rreth 10 për qind serbë dhe se vendi ka qenë fillimisht nën pushtimin e Perandorisë Osmane dhe më pas të Serbisë.

VIDEO: