Lajme

Rega kryeson renditjen zvicerane për ‘vlera publike’

Qendra për ndërhyrje të shpëtimit përmes rrugës ajrore, Rega, zuri vendin e parë në renditje në hulumtimin e fundit të bërë për kompanitë e shpëtimit.

Po ashtu vlen të theksohet se Rega zuri vendin e parë në renditjen edhe në vitit 2017.

Shërbimi i shpëtimit ajror Rega dhe Kryqi i Kuq i Zvicrës u renditën mirë në anketën e Atlasit të Vlerës Publike 2019, ndërsa FIFA, Glencore dhe Marlboro nuk arritën të mahnitnin të anketuarit, shkruan gazeta zvicerane “Swissinfo.ch”.

Sondazhi, i kryer nga Universiteti i St. Gallen, në bashkëpunim me Shkollën e Biznesit në Leipzig, e botuar të dielën në gazetën Sonntagszeitung, renditi 110 kompani, banka, kompani sigurimesh, institucione dhe lidhje të jashtme, duke i vlerësuar ato në shoqëritë e tyre sociale në Zvicër.

Gjithsej 14.946 persona të moshës 18 deri 93 vjeç dhe që jetojnë në zonat gjermane, frënge dhe italishtfolëse të Zvicrës janë anketuar se si performuan organizatat, si dhe kontribuan në kohezionin shoqëror, moralin dhe në cilësinë e jetës.

Këtë vit, ashtu si në vitin 2017, Rega renditet e para. Ndiqet nga Spitex, Pro Senectute, The Paraplegic Foundatiion zvicerane, Kryqi i Kuq Zviceran dhe fondi i pensioneve dhe aftësisë së kufizuar. Pro Infirmis, Suva, Reka dhe Ushtria e Shpëtimit rrumbullakuan top 10-të.

Në fund të renditjes, dhjetë vendet e fundit u krijuan nga FC Cyrih, Facebook, Amazon, Syngenta, Blick, Tamoil, UEFA, Glencore, FIFA etj., Marlboro në rend zbritës.