Lajme

Ilaçi anti-Covid i blerë nga Zvicra, joefektiv kundër variantit Delta

Substancat aktive në Bamlanivimab, të prodhuara nga një kompani amerikane Eli Lilly, është gjetur të jenë efektive në një provë klinike kundër varianteve të mëparshme, por nuk ishin në gjendje të neutralizonin variantin Delta.

Trajtimi i antitrupave i përdorur në raste të rënda të koronavirusit është treguar i paefektshëm ndaj këtij varianti që përhapet shpejt dhe është shumë ngjitës, transmeton albinfo.ch.

Substancat aktive në Bamlanivimab, të prodhuara nga një kompani amerikane Eli Lilly, është gjetur të jenë efektive në një provë klinike kundër varianteve të mëparshme, por nuk ishin në gjendje të neutralizonin variantin Delta.

Zvicra bleu 4,300 doza të këtij ilaçi në maj 2021. “Trajtimet e para ishin në dispozicion nga mesi i qershorit për grupe të caktuara të pacientëve me rrezik të lartë”, tha Zyra Federale e Shëndetit Publik (FOPH).

Christian Garzoni, specialist i sëmundjes infektive dhe drejtor i Klinikës Moncucco në Lugano, Ticino, vuri në dukje se “qeveria bleu atë që ishte në dispozicion. Ishte vendimi i duhur”.

Zvicra “synon një strategji të diversifikimit të rrezikut, e cila është arsyeja pse po kërkon kontrata për produkte të ndryshme premtuese”, tha një zëdhënës i FOPH-së.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI