Lajme

Inflacioni vazhdon të rritet në Zvicër

Inflacioni vazhdon të rritet. Zyra Federale e Statistikave në Zvicër thotë se çmimet u rritën 0.7% muajin e kaluar, duke bërë një mesatare nga viti në vit prej 3.4%.

Drejtuesi kryesor ishte çmimi i transportit ajror, paketave të pushimeve dhe akomodimit – megjithëse çmimet e karburanteve dhe makinat e reja kanë rënë, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Shifrat janë më të larta se pritjet e analistëve. Tregu kërkonte një normë mujore prej 0.3%, duke shënuar një normë vjetore prej 2.9%.