Lajme

Integrimi: Hapi i parë, si ta thyejmë izolimin

Në kuadër të projekteve të shoqatës “Plurielles”, e cila si qëllim ka informimin dhe sensibilizimin e grave migrante në Lausane, mbi tema  dhe probleme të ndryshme, të cilat i prekupojnë vazhdimisht këto gra gjatë procesit të integrimit, ‘Plurielles” ka zhvilluar video-intervista me personalitete nga institucione për të përcjellë te publiku i saj informacione konkrete dhe praktike, të cilat do ta përshpejtojnë integrimin e grave migrante në sferën sociale dhe pavarësinë e tyre.

Në rrjedhën e këtyre intervistave, ju prezentojmë me videon e parë temën e diskutimit: «Integrimi: Hapi i parë, si ta thyejmë izolimin? « 

Të intervistuarit:

Behar Jahja – Studiues në shkenca politike dhe zyrtar i projekteve të ndryshme mbi integrimin,

Mary Mayenfisch – Studiuese e drejtësisë, aktiviste dhe udhëheqëse e disa organizatave për të drejtat e grave.

VIDEO: https://fb.watch/rYBDAkRycC/