Lajme

Italia shpall gjendjen e jashtëzakonshme në 5 rajone

Italia ka shpallur gjendjen e jashtëzakonshme në pesë rajone veriore mes thatësirës më të madhe në 70 vjet.

Gjendja e jashtëzakonshme do të  zbatohet për rajonet Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lombardia, Piemonte dhe Veneto, tha qeveria në një deklaratë.

Lëvizja e miratuar nga Këshilli i Ministrave parashikon 36.5 milionë euro të alokuara për të përballuar thatësirën.

Lugina e lumit Po, e cila prodhon rreth 40% të ushqimit të vendit, duke përfshirë grurin dhe orizin, nuk ka parë pothuajse asnjë reshje shiu për rreth katër muaj.

Lumi, më i gjati i Italisë është aktualisht në nivelin shtatë metra nën mesataren./Euronews

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI