Lajme

Java me 4 ditë pune, eksperimentohet produktiviteti  

Gjashtë kompani thanë se produktiviteti ishte përmirësuar ndjeshëm

Shumica e kompanive që morën pjesë në një program pilot katërditor të javës së punës në Britani, thanë se nuk kishin parë humbje të produktivitetit gjatë eksperimentit dhe në disa raste kishin parë një përmirësim të ndjeshëm, sipas një sondazhi të pjesëmarrësve.

Pothuajse në gjysmën e provës gjashtëmujore, në të cilën punonjësit në 73 kompani marrin një ditë pushimi me pagesë çdo javë, 35 nga 41 kompanitë që iu përgjigjën një sondazhi thanë se kishin “të ngjarë” ose “jashtëzakonisht të mundshme” të konsideronin vazhdimin e katër ditëve të javës punë, pas përfundimit të provës në fund të nëntorit. Të gjitha, përveç dy nga 41 kompanitë, thanë se produktiviteti ishte ose i njëjtë ose ishte përmirësuar. Çuditërisht, gjashtë kompani thanë se produktiviteti ishte përmirësuar ndjeshëm, përcjell Albinfo.ch.

Disa drejtues të kompanive në provë thanë se java katërditore u kishte dhënë punonjësve më shumë kohë për të ushtruar, gatuar, për të kaluar kohë me familjet e tyre dhe për të marrë hobi, duke rritur mirëqenien e tyre dhe duke i bërë ata më energjikë dhe produktivë kur ishin në punë. Kritikët, megjithatë, shqetësoheshin për kostot e shtuara dhe uljen e konkurrencës.

A mund të jetë normalja e re një javë pune 4-ditore? /The New York Post


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI