Integrimi

Kam pak kohë që jetoj në Zvicër, si mund të shkollohem në Lausanne?

Në kuadër të projekteve të shoqatës “Plurielles”, e cila si qëllim ka informimin dhe sensibilizimin e grave migrante në Lausane, mbi tema dhe probleme të ndryshme, të cilat i preokupojnë vazhdimisht këto gra gjatë procesit të integrimit, ‘Plurielles” ka zhvilluar video-intervista me personalitete nga institucione për të përcjellë te publiku i saj informacione konkrete dhe praktike, të cilat do ta  përshpejtojnë integrimin e grave migrante në sferën sociale dhe pavarësinë e tyre.

Në rrjedhën e këtyre intervistave, ju prezentojmë me videon e dytë temën e diskutimit:

“Kam pak kohë që jetoj në Zvicër, Si mund të aftësohem/shkollohem në Lausanne?”

Të intervistuarit:

 Camila Rezunda –  permanence du BLI : «Vivre, se former et travailler»

Flore Lakhdhar – association DECOUVRIR

VIDEO: https://fb.watch/r_SgC2UJap/