Jeta në Zvicër

“Kemi nevojë për 11.000 franga për udhëtimin”

Dy vëllezërit Valentin dhe Majkell Marjakaj janë të etur për të marrë pjesë në Kampionatin Botëror "Men's-physique" në Los Angeles. Ata duan të tubojnë të hollat për udhëtim nga lloji i financimit "crowdfunding"

11.000 franga – kaq para ju duhen vëllezërve Valentin (24) dhe Majkell (26) Marjakaj nga Uznachu në SG, sipas të dhënave të tyre, për të financuar udhëtimin në Kampionatin Botëror “Natural Bodybuilding” në Los Angeles. Të hollat ata duan t`i tubojnë me projektin “Adoniss” nëpërmjet Funders.ch.

“Në këtë fushë është shumë vështirë të gjendet sponsor, kjo është arsyeja se pse ne investojmë një sasi relativisht të madhe të parave personale në përsosmërinë tonë”, thotë Valentini. “Paratë na nevojiten për udhëtim në Kupën e Botës në Los Angeles, pra për fluturime, hotele dhe aplikimin në Kupën e Botës, për tre persona për dhjetë ditë, sepse ne gjithashtu do ta marrë një mik i cili do të jetë përgjegjës për fotot dhe videot. Shpresojmë se tifozët dhe miqtë tanë do të na besojnë dhe do të na ndihmojnë të përmbushim ëndrrën tonë të fëmijërisë”, përcjell albinfo.ch.

Për shembull, nëse dhuroni 100 franga, do të merrni një biletë nga Los Anxhelos, për 150 franga një bar me proteina me shaker. Me një donacion prej 750 frangash, do të fitoni një trajnim personal duke përfshirë planin e të ushqyerit dhe trajnimit. Këto mund të porositen edhe nëpërmjet faqes “Adoniss” të dy të rinjve. “Physique Men`s po bëjmë për rreth 12 vite. Duam ta ndajmë këtë njohuri me të tjerët”.

Se si të stërviteni në një trup të mirëfilltë, të dy vëllezërit duket se e dinë: “Vitin e kaluar morëm vendet e para dhe të dytë në kampionatin zviceran. Për shkak se Majkell kishte shumë për të bërë në mënyrë profesionale, atëherë unë udhëtova për në Kupën e Botës në Boston. Atje përfundova i dyti”, pohon Valentini për “20 Minuten”, përcjell Albinfo.ch.

Trupi i tij muskulor është rezultat i trajnimit intensiv tre deri në katër muaj. Dhjami duhet të hiqet. “Në parim, unë kam një përqindje të yndyrës trupore prej 10 për qind, për kampionatet, përpiqem të arrij në 6 për qind”, thotë Valentini.

Në fazën përgatitore, kjo gjithashtu do të thotë të bëhesh këmbëngulës: “Gjatë kësaj kohe ne stërvitemi pesë herë në javë për dy orë e gjysmë dhe ushqehemi në mënyrë shumë monotone. Gjithashtu përpiqemi të flemë shumë dhe të mos konsumojmë ndonjë pije të ëmbël. Me kalimin e kohës, kjo na nevrikos”.

Edhe në nivel social, ata do të duhet të kenë kujdes: “Koha e përgatitjes është një kohë shumë e vetmuar”, shpjegon Valentini. “Bërja e gjërave me miqtë shpesh nuk është e mundur, pasi ata zakonisht duan të hanë ose të pinë diçka”.

Dieta e tyre e rreptë, kohë pas kohe përkujdeset për debate në tryezën e darkës familjare: “Në qoftë se ju jeni ulur në tavolinë pranë orizit dhe mish pule për vete, ndërsa të tjerët kanë diçka më të pëlqyeshme në pjatë dhe dinë ta shijojnë, situata bëhet e bezdisshme. Ose vjen nëna dhe vazhdon të thotë se nuk hëngrët asgjë, për një çast do ta anashkalosh këtë temë, sepse psikika juaj është e lodhur nga uria. Kjo është arsyeja pse unë shpesh ha vetëm dhe gatuaj për veten time”.

Edhe pse ky lloj i ngjan bodybuildingut, ai “ka kufijtë e tij, të paktën çdo fibër e muskujve është e fituar me vështirësi në mënyrë që të paraqesim këtë punë, pasi atyre nuk u intereson nëse do të grumbullohen paratë përmes “crowdfunding” apo jo: “Më në fund,  udhëtimin do ta financojmë me paratë tona”.

Se si do të vazhdojnë pas garës, të dy vëllezërit tashmë e dinë: “Pas një urie të tillë të fortë, ne do ta lirojmë dietën. Pastaj në opsion janë burger, kafe dhe snickers, derisa të kthehemi në fazën përgatitore”.