Boks

Shemsi Beqiri

Thai boksier

Thai boksieri i njohur shqiptar i Zvicrës, Shemsi Beqiri, kampion i shumëfishtë botëror qe bërë edhe më i njohur si “Trajner personal” i Carlos-it, një të riu me prejardhje latinaomerikane, të dënuar të shumëfishtë. Si masë për risocializimin e tij, autoritetet e burgut i kishin paguar Carlos-it trajnerin personal, banesën luksoze etj. duke shkaktuar kështu kritika nga të gjitha anët.

Më vonë, pas presionit të opinionit, ky trajtim luksoz u ndërpre. Por, Shemsi Beqiri sidoqoftë ia ka parë hairin gjithë kësaj. Labeli italian i veshjeve sportive “Boxer des Rues” e ka shpallur Shemsiun bartës ë imazhit të tij dhe madje ka xhiruar një videoklip me të, gjatë ushtrimeve. Klipi i cili është xhiruar në Holandë dhe në Bazel, emetohet në faqen e facebook-ut të kompanisë në fjalë dhe në ekranet e shitoreve të saj, shkruan 20min.ch. Po ashtu shqiptari 28 vjeçar nga Kosova shihet në të gjithë katalogët e Boxeur des Rues.

Është shumë e mundur që kompanisë “Boxeur des Rues” t`i kem rënë në sy falë prezencës sime në medie, në lidhje me rastin Carlos. Por në radhë të parë ata kanë pasur potencialin tim si sportist”, thotë Beqiri. Ai i gëzohet shumë këtij sponsorimi. “Nuk kam pasur kurrë deri më tash një sponsor kaq të madh dhe interesant nga ana financiare”, thotë ai.

Shemsi Beqiri ka lidhur një kontratë trevjeçare, e cila i sjell atij një shumë gjashtëshifrore. Veç që është boksieri i parë zviceran që ka lidhur kontratë me Boxer des Rues, ai ndodhet në një shoqëri të mirë aty: Mjafton të thuhet se Mike Tyson ka qenë më parë bartës i imazhit të kompanisë së përmendur.

Ndër obligimet që dalin nga kjo kontratë është që Beqiri në veshjet e tij sportive të bartë shenjën e Boxeur des Rues.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriShemsi Beqiri
  • Prejardhja: Vitia-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Zvicër
  • Profesioni:Thai boksier

  WHO’S WHO të tjera