Kosova

Kinë, shqiptarja vlerësohet me çmimin “Zheng Nian Cup Literature Festival”

Mësohet se poetja shqiptare, Irma Kurti, është vlerësuar me çmimin e tretë në “Zheng Nian Cup Literature Festival” në Kinë, përcjell albinfo.ch.

Vlen të theksohet se Kurti është poete, shkrimtare, autore e teksteve të këngëve, gazetare dhe përkthyese.

Poezitë e saj kanë fituar çmime letrare në Itali, Zvicër, SHBA, Filipine, Shqipëri, Liban dhe Kinë.

Ka botuar 26 libra në gjuhën shqipe, 22 në italisht, 15 në anglisht dhe 2 në frëngjisht. Ka përkthyer 16 libra të autorëve të ndryshëm, si dhe të gjitha veprat e saj në italisht dhe anglisht. /Albinfo.ch