Lajme

Kompanitë e mëdha mbështesin Institutin e ri CyberPeace në Gjenevë

Microsoft dhe Mastercard janë ndër kompanitë e mëdha të teknologjisë pas Institutit CyberPeace, të lansuar në Gjenevë të enjten

Instituti jofitimprurës kërkon të ndihmojë njerëzit që preken negativisht nga konfliktet në hapësirën në internet.

Fillimi i institutit u njoftua të enjten dhe forcon pozicionin e Gjenevës si qendër në sigurinë në internet dhe qeverisjen e teknologjive të reja. Mbështetja e fortë e qeverisë dhe disponueshmëria e ekspertëve ndihmuan Gjenevën të rrahë qytete të tjera në garën për të pritur institucionin, përcjell albinfo.ch.

Instituti do të jetë një organizatë e pavarur joqeveritare me funksione kyçe, duke përfshirë ndihmën e viktimave më të rrezikuara të sulmeve në internet, vlerësimin e dëmit dhe promovimin e sjelljes së përgjegjshme në hapësirën në internet.

Në një konferencë për shtyp, drejtori i përgjithshëm i Institutit, Stéphane Duguin, dikur në Europol, tha se “ndërprerjet globale nga sulmet në internet janë simptomat e një kërcënimi tinëzar që synojnë civilët në një kohë paqeje”.

Ndër kompanitë që financojnë institutin, Microsoft është duke punuar drejt një lidhjeje Digital Geneva Conventionexternal, një kornizë juridikisht detyruese për të qeverisur sjelljen e shteteve në hapësirën në internet dhe për të parandaluar ndikimet negative të teknologjive të reja, përcjell albinfo.ch.