Lajme

KQZ tregon hapat e votimit

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, përmes një fletushke ka njoftuar qytetarët e Kosovës se si mund të plotësojnë fletëvotimi gjatë zgjedhjeve të 6 tetorit

Hapi i parë që qytetarët duhet të bëjnë është të shikojnë nëse fletëvotimi është i vulosur, shkruan Insajderi.

Hapi i dytë, duhet të zgjedhin subjektin politik dhe të shënjoni kutinë pranë numrit dhe emrit të kandidatit.

Hapi tre, në anën e djathtë gjenden numrat e kandidatëve. Mund të zgjidhni vetëm pesë kandidatë të subjektit të cilin keni votuar në anën e majtë.

Hapi katër, për të mbrojtur fshehtësinë e votës, paloseni fletëvotimin para se të largoheni nga kabina.

Që fletëvotimi të jetë i vlefshëm, duhet të zgjidhni vetëm një subjekt politik, shkruan insajderi, përcjell albinfo.ch.

Si të plotësohet fletëvotimi?

Si të plotësohet fletëvotimi?

Publiée par Komisioni Qendror i Zgjedhjeve sur Jeudi 26 septembre 2019