Lajme

Ku jetojnë njerëzit më të pasur në botë?

Revista Forbes ka përditësuar listën e qyteteve më të pasura në botë, duke marrë qytetet me numrin më të madh të miliarderëve.

Por, cili është qyteti më i pasur në botë në vitin 2023? Ku jetojnë njerëzit më të pasur në botë në vitin 2023 dhe cilët janë ata?

1. NJU JORK – 616.8 miliardë dollarë

101 nga 2640 miliarderët jetojnë në Nju-Jork, SHBA. Edhe pse vitin e kaluar 6 miliarderë u larguan nga qyteti, këtë vit ai arriti të bëhej sërish i pari. Rreth një e katërta e pasurisë së Nju-Jorkut është në pronësi të qytetarëve më të pasur të qytetit, Michael Bloomberg dhe Julia Koch.

2. HONG KONG – 286.8 miliardë dollarë

Numri i miliarderëve u rrit në 70 që nga viti 2023 në qytetin kinez të Hong Kongut, i cili renditet i dyti. Personi më i pasur në rajon është Li Ka Shing me një pasuri prej 38 miliardë dollarësh.

3. PEKIN – 247.2 miliardë dollarë

68 miliarderë vazhdojnë të jetojnë në Pekin, i cili u rendit i pari në 2021. Njeriu më i pasur në qytet është Zhang Yiming me një pasuri prej 45 miliardë dollarësh.

4. SHANGHAI – 181.9 miliardë dollarë

Shanghai, një tjetër qytet në Kinë, renditet i 4-ti. Shanghai u rrit në 65 miliarderë në vitin 2023. Anëtari më i pasur është Colin Zheng Huang me një pasuri prej 39.1 miliardë dollarë.

5. LONDËR – 294.9 miliardë dollarë

Londra renditet e 6-ta në listë pasi është shtëpia e 63 miliarderëve. Më i pasuri prej tyre është Len Blavatnik, pasuria e tij është 32.1 miliardë dollarë.

6. MOSKA – 307.1 miliardë dollarë

Moska e Rusisë u rendit e gjashta këtë vit. Pasuria totale e qytetit është 307.1 miliardë dollarë.

7. MUMBAI – 276. 4 miliardë dollarë

E vendosur në Indi, Mumbai renditet i 7-ti dhe ka një pasuri totale prej 276.4 miliardë dollarë.

8. SHENZHEN – 246 miliardë dollarë

Shenzhen, gjithashtu një qytet në Kinë, u rendit i 8-ti. Pasuria e tij totale është 246 miliardë dollarë. Sipas listës, shumica e qyteteve më të pasura ndodhen në Kinë.

9. SINGAPOR – 133.3 miliardë dollarë

Singapori renditet i 9-ti në listë dhe ka një pasuri totale prej 133.3 miliardë dollarësh.

10. DELHI – 116.4 miliardë dollarë

I vendosur në Indi, Delhi renditet i 10-ti dhe ka një pasuri totale prej 116.4 miliardë dollarësh./Forbes