Maqedonia

Sektorët me pagat më të larta dhe më të ulëta në Maqedoni

Maqedonia e Veriut është një nga shtetet me të cilat pagat konsiderohen mesatare, varësisht nga fusha e cila punohet.

Sipas raportit të fundit, inxhinierët e IT kanë ende pagat më të larta në vend. Të ardhurat e saj në gusht u rritën me 10.7 për qind krahasuar me gushtin 2022. Në sektorin e programimit kompjuterik, konsulencës dhe aktiviteteve përkatëse, mesatarja është 92.464 denarë, përcjell albinfo.ch.

Në vend të dytë është “Prodhimi i produkteve farmaceutike bazë dhe preparateve farmaceutike”. Në këtë aktivitet mesatarja është 57.954 denarë, ndërsa rritja vjetore është 14,8 për qind.

Sipas Entit Shtetëror të Statistikave (ESSH) në gusht, paga mesatare neto ishte 36.390 denarë. Kjo është një rritje e mesatares për 0,3 për qind, ose për 104 denarë në krahasim me muajin gusht kur ishte 36.286 denarë.

Dhe pagat më të ulëta zakonisht i ka në aktivitetin “Mbrojtje dhe veprimtari hetimore”. Aty mesatarja është 20.021 denarë.