Lajme

Lucerni shkon një hap tutje: kërkon maskë edhe nga personat e vaksinuar

"Tani duhet të mësojmë të përballemi me virusin". Qeveria e Lucernit që nga e premtja do të miratojë përfundimisht rregulla më të rrepta.

Kantoni i Lucernit i është përgjigjur jo-së së Këshillit Federal për masat e reja të koronës në mbarë Zvicrën: detyrimi për maskë do të zbatohet përsëri nga e premtja në vendet si kinematë, teatrot dhe sallat e koncerteve, si dhe në spitale të këtij kantoni.

Në emisionin “Rundschau” të SRF këtë vendim e ka bërë të ditur drejtori kantonal i shëndetësisë, Guido Graf.

Ai do të donte që Këshilli Federal të bënte udhëzime të reja për të gjithë Zvicrën, tha Graf në program. “Sepse virusi nuk është në kantone, por në të gjithë vendin”, transmeton albinfo.ch. Megjithatë, ai është në marrëveshje me drejtorët e tjerë të shëndetësisë të Zvicrës  qendrore, në mënyrë që të mund të procedohet sa më i koordinuar në rajon.

Ai ishte kundër “që të mbyllet gjithçka”, është shprehur Graf. “Tani duhet të mësojmë të përballemi me virusin”. Qeveria e Lucernit që nga e premtja do të miratojë përfundimisht rregulla më të rrepta.

Siç është bërë e ditur sot, Qeveria e vendit ka hequr dorë nga ashpërsimi i pritshëm i masave të pandemisë në nivel vendi. Ajo ka orientuar nevojën e veprimit te kantonet, sepse, sipas qeverisë, dallimet sa i përket gjendjes së pandemisë në mes kantoneve janë shumë të mëdha që të mund të trajtohen në nivel nacional.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI