Kosova

Mandl: Dialogu Kosovë-Serbi duhet të përfundojë me njohje

Eurodeputeti austriak, Lukas Mandl ka folur për dialogun për mes Kosovës dhe Serbisë.

Ai tha se rezultati i këtij dialogu duhet të jetë njohja e dyanshme mes Kosovës dhe Serbisë.

“Isha i lumtur që dëgjova që Kurti tha se është i gatshëm të vazhdojë dialogun me Serbinë në qershor. Kjo nuk duhet kuputuar si lojë politike, por rrugë e rëndësishem për njerëzit në rajon. Rezultati duhet të jetë njohja e dy anshme mes Kosovës dhe Serbisë. Kjo do të hapë derën edhe për njohjen e pak shteteve të BE-së, që nuk e njohin Kosovën”, tha Mandl, përcjell Albinfo.ch.

Ai po ashtu theksoi se dialogu mes Kosovës dhe Serbisë mund të jetë model për botën.

“Dialogu Kosove-Serbi mund të jetë model për botën, që konfiliktet me baza etnike, religjioze, idelologjike në histori që kanë shkaktuar kaq shumë dëme dhe kanë qenë joracionale mund të shërbejë të thuhet se në kofliktike të tilla të mbesin në librat e historisë, por tash të kujtohet përfundimi i tyre me empati, në mënyrë pozitive për të pasur raporte në të ardhmen”, tha Madl në Kanal10.