Maqedonia

Mbështetja e Zvicrës në zhvillimin e Maqedonisë së Veriut

Me themelimin e Këshillit Kombëtar të Startup-it, të gjithë aktorët përkatës janë për herë të parë në rajonin e Ballkanit të përfshirë në punën për sfidat e zhvillimit të një strategjie të sipërmarrjes sociale dhe në krijimin e kushteve më të mira për nomadat digjitale, përcjell albinfo.ch.

E gjitha kjo po arrihet me mbështetjen e shtetit të Zvicrës.

Maqedonia tashmë konsiderohet shembull i rajonit në funksionalitetin e ekosistemit: në tre vjetët e kaluara me mbështetje nga shtetet e fuqishme, duke u avancuar nga vendi i 84 (2018) në 57 th (2020) në Indeksin Global të Inovacionit.

Një ekosistem i suksesshëm nuk mund të ndodhë dhe të lulëzojë pa përfshirjen e të gjithë aktorëve përkatës. PE-ja zvicerane dhe Startup Maqedonia po ndërtojnë themelet për një ekosistem të qëndrueshëm start-up. /Albinfo.ch


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI