Manifestime

Meas Ameti, shkupjani që ua ka marrë dorën restoranteve në Valais

Restoranti “La Vila” në Sierrë drejtohet nga Meas Ameti, në të organizohen mbrëmje të shumta poetike me autorë shqiptarë e zviceranë si:  Bislim Ahmetaj, Mehmet Elezi, Petrit Palushi, Besnik Mustafaj, Artan Minarolli, Milhit etj.

 

Shkupjani që ua ka marrë dorën restoranteve në Valais tash e dy dekada ka përfshirë edhe kulturën në “menu”!

 

Ai në bashkëpunim me zonjën, Pascale Rey, themeluese dhe drejtuese e festivalit “Dreamago”, ka pritur në takime me publikun, artistë nga të gjitha horizontet!.  Një prej tyre është  Thierry Hermit, personazhi që organizon “Le dîner des cons”, në komedinë e famshme, me të njëjtin titull, transmeton albinfo.ch.

Ditë më parë në këtë restorant ishte i ftuar  regjisori, skenarist r aktor Pacale Elbe.  Ai në bisedën e drejtuar nga drejtuesja e festivalit “Dreamago”, tregoi shumë gjera të çmuara për shkrimin se si bëhen skenarët, po ashtu tregoi për lojën e aktorëve e deri tek ajo se si janë kompleksitetet e përplasjeve të mëdha kulturore!

 

Pascale Rey e cila jeton dhe krijon në kryeqytetin e Francës nuk e ka harruar qytetin e lindjes pasi tash e 15 vjet me festivalin e saj e pasuron atë duke  sjell yjet të ndryshme.

Shkupjani Meas Ameti, prej intuitës dhe prirjes së natyrshme ndaj kulturës, arrin ta shndërrojë biznesin dhe artin e tij kulinare dhe të mikpritjes, në një shkallë më të lartë: iu përgjigjet klientëve të tij edhe me «ushqim» kulturor! Kjo është vlerë për qytetin! Për ne!

AA