Shqiperia

Mediat e huaja: Shqipëria, bum i madh turistik

Euronews: Shqipëria ka plazhe që të lënë pa frymë

Shqipëria po përjeton një bum të plotë turistik, shkruan Euronews në edicionin e tij në frëngjisht, përcjell albinfo.ch.

Vendi po tërheq gjithnjë e më shumë turistë çdo vit dhe shpreson të kalojë pragun e 10 milionë vizitorëve në vitin 2023.

Nëse Shqipëria ka qenë kaq e suksesshme vitet e fundit, kjo është për arsye të mirë, pasi 450 kilometrat e saj bregdetare ofrojnë plazhe që të lënë pa frymë.

Që nga fillimi i pranverës suksesi i vendit ka qenë i dukshëm dhe agjencitë turistike presin gjithnjë e më shumë turistë.

Numri i tyre rritet me rreth 20-30% dhe çdo vit dhe në vitin 2023 mund të dyfishohet edhe në krahasim me rezultatet e vitit 2022.

Cilat janë çelësat e suksesit të Shqipërisë?

Bukuria e peizazheve të saj, natyra mikpritëse e shqiptarëve dhe, mbi të gjitha, çmimet e saj të përballueshme!

Sipas operatorëve turistikë, kostoja mesatare e një nate në një hotel me ushqim të plotë varion nga 30 deri në 300 euro.

Turistët vlerësojnë mundësinë për të përballuar një qëndrim të përballueshëm në Mesdhe, ndërsa shijojnë plazhe relativisht të qeta.

Ministria e Turizmit shpreson të mirëpresë rreth 10 milionë turistë në vitin 2023.