Kosova

Mërgimtari, ndonëse i verbër, një emër suksesi në shtetin suedez

Fatmir Seremeti, pavarësisht se është i verbër, konsiderohet shembulli më i mirë i shoqërisë suedeze për motivim

Jata është një sfidë në vete dhe për shqiptarin Fatmir Seremeti, i cili jeton dhe vepron në Suedi, tregon se edhe atëherë kur jeta të jep 100 arsye për t’u dorëzuar, ne duhet t’i tregojmë jetës edhe 1 milion arsye që të vazhdojmë tutje, të motivuar dhe plot jetë, shkruan albinfo.ch.

Që në shikim të parë, tek Fatmiri mund të shihni një buzëqeshje plot jetë, një trup fizik dhe, mbi të gjitha, një motivim dhe mençuri që jo të gjithë e zotërojnë.

Ai është një influencues i verbër në rrjetet sociale, ka tetëdhjetë mijë ndjekës në Tiktok dhe aty ai u përgjigjet pyetjeve, të tilla si çfarë bën të jetë një emër suksesi dhe udhërrëfyes në palestër.

“Personat me aftësi të kufizuara mund të përballojnë shumë më tepër sesa mendojnë njerëzit”, thotë ai.

Kur Fatmir Seremeti filloi të mësojë për jetën, ai nuk e kishte idenë se si do të përhapej, por e bëri të kuptonte se kishte mungesë njohurish në fillim për aftësitë e kufizuara dhe verbërinë tek ndjekësit.

Ai flet për ndjenjat e vështira kur ka pasur dëmtim të shikimit në fëmijëri.

“Nuk e mendoja se do të mund të gjeja dashurinë, të punoja dhe të bëja fëmijë, por e kisha shumë gabim”, ne jemi individë si të gjithë të tjerët”, tregoi ai.

Përveç punës së tij si influencues, ai është një sportist elitar në golabollin, shkruan tutje albinfo.ch.

“Punëdhënësve u humbasin aftësitë e mira kur ju thjesht mendoni se ne jemi thjesht krijesa të vogla të pafuqishme këtu në tokë”, thotë ai.

Pyetja më e zakonshme që ai bën zakonisht është se si i lexon komentet. Ai e bën këtë duke tërhequr gishtat e tij nëpër ekran dhe një zë lexon informacionin.

“Më vjen shumë keq për ata që shkruajnë negativisht, dhe bëjnë komente të liga”.

Fatmir Seremeti thotë se është marrë shumë pak me komente që mund të interpretohen si të këqija. Dhe, nga ato pak që merr, nuk ofendohet.

– Për shembull, mund të jetë një pyetje “sa gishta mbaj lart” ose që ju “duhet ta largoni bastunin”, këtë mund ta dëgjojnë fëmijë të tjerë apo të rinj të verbër dhe nuk duhet të jetë kështu, përfundon ai.

Tashmë jeta e tij është multidimensionale, Fatmiri gëzon një jetë plot dashuri, me shumë të afërt të dashur që e rrethojnë. /Albinfo.ch

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.

Përshkrimi i fotografisë nuk është i disponueshëm.