Lifestyle

Mungesa e parave shkakton migrenë

Nëse jeni materialist ose jo, mungesaparave do t’ju godasë me siguri, thonë ekspertët nga Universiteti i Bostonit. Duke u bazuar studimin kryen, ata arritën përfundimin se problemet financiare janë shkak i stresit, i cili është shkaku i problemeve shëndetësore. Njerëzit kanë mungesë  parave, kanë një shans madh përjetojnë sulm zemër dhe tru, shkruan “Zëri.info”, përcjell albinfo.ch. 
 
Tensioni muskujt e kurrizit ndihet nga 65 për qindnjerëzve me vështirësi financiare. 
Gati 30 për qind e anketuarve thanë se për shkak problemeve financiare fituan ulcerën e stomakut, ndërsa vetëm tetë për qind e atyre nuk brengosën për para kanë probleme njëjta shëndetësore. 
 
Deri 44 për qindnjerëzve  janë stresuar për shkak mungesës  parave vuajnë nga migrena dhe vetëm 4 për qindnjerëzve pa brengosje tillë kanë dhimbje rënda koke.  


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI