Lajme

Në një shkollë në Cyrih, të lënduar e dëme në ditën e fundit të shkollës

Drejtoria e shkollës dhe shokët e klasës janë të zhgënjyer: “Dita e fundit e shkollës” në shkollën kantonale Enge duhej të anulohej për shkak të një grupi maturantësh, shkruan 20minuten.

Të martën e kaluar drejtoria e shkollës është dashur të ndërhyjë në “ditën e fundit të shkollës” për orët e fundit. Sipas një letre të Rektoratit, policia është thirrur, përcjell albinfo.ch.

Sipas një letre të rektoratit drejtuar nxënësve të shkollës, prindërve dhe mësuesve, sjellja e maturantëve dhe maturanteve të HMS-së të martën e kaluar bëri që aktiviteti të anulohej. Gjithçka që shkoi keq është renditur në një listë prej 13 pikash.

Ndër të tjera thuhet se kanë spërkatur uthull dhe ujë me sapun në fytyrat e mësuesve dhe kanë ndezur fishekzjarre në mes të nxënësve. Ata gjithashtu do t’i kishin drejtuar të rinjtë para makinave që po afroheshin dhe do të kishin spërkatur kalimtarët e paangazhuar, shkruan 20minuten.

Për më tepër, shumë 12 dhe 13-vjeçarë u sulmuan nga një turmë nxënësish të tjerë të veshur me kapuç të përbërë nga 20 deri në 30 persona, u qëlluan me vezë të kalbura, u derdhën kova me ujë dhe u spërkatën me uthull dhe birrë, thuhet në letër.

“Uthulla u spërkat direkt në fytyra dhe sy.” Një studente duhej të shkonte në spital si urgjencë, përcjell albinfo.ch.

Siç i tha 20 Minuten një nxënës nga shkolla e kantonit Enge, kur arriti në stacionin e trenit Enge të martën, pa kudo balona uji në shinat e trenit dhe shumë letra higjienike jashtë ndërtesës së shkollës.

E ekzagjerove”, tha 17-vjeçarja. Nxënësi, i cili aktualisht është në gjimnazin e tretë afatshkurtër, ka frikë se përshkallëzimi i këtij viti do të ketë ndikim në “ditën e fundit të shkollës” të tij vitin e ardhshëm. “Do të ishte e padrejtë nëse do të ndëshkoheshim për sjelljen e maturantëve të këtij viti”.

Rektori Moritz Spillmann thotë se kalimi i kufijve në “ditën e fundit të shkollës” bëri që më pak studentë ta anulonin ngjarjen. Ndërhyrja ka qetësuar shpejt situatën. Reagimet ndaj vendimit të Rektoratit dhe reagimet e anëtarëve dhe prindërve të shkollës për letrën kishin treguar një mbështetje të madhe për qëndrimin e qartë dhe reagimin e shpejtë të shkollës, si dhe një mungesë të madhe mirëkuptimi ndaj grupit përgjegjës të nxënësve.

Siç thotë Spillmann, të gjithë njerëzit e prekur janë mirë sot. Në shkollë nuk ka pasur dëme materiale. Punimet e shkollave gjithashtu vazhduan normalisht pa kufizime.

Policia e qytetit të Cyrihut nuk mund të komentonte mbi incidentin të shtunën dhe i referohet të hënës, shkruan 20minuten.