Shqiperia

Shqipëri: Numri i pasagjerëve ka tejkaluar rekordin e vitit paraprak

 

Rekordet e thyera: Numërimi i pasagjerëve të TIA-s deri më 25 shtator 2023 është rritur në 5.2 milionë, duke tejkaluar rekordin e vitit paraprak në dhjetor 2022, dhe ende nuk kemi mbaruar, shkruan albinfo.ch.

Shqipëria këtë vit ka qenë pothuajse në të gjitha mediat e huaja si vend turistik për pushime verore, me plazhe të shumta dhe me çmime të arsyshme për shtetet evropiane që kanë standarde të larta.

Përveç turizmit veror në plazhe, Shqipëria ka qenë edhe në zë për vendet turistike historike, me trashëgimi të pasur kulturore. Për këtë arsye numri i fluturimeve ka qenë shumë i ngarkuar dhe rekordet do të jenë të mëdha këtë vit.