Kosova

Në vitin 2100, Kosova do të jetë e dyta në Ballkan me popullsinë më të vjetër

Në një raport të fundit statistikor, thuhet se Kombet e Bashkuara parashikojnë që deri në vitin 2100 çdo i katërti banor i planetit do të jetë mbi 65 vjeç, përcjell albinfo.ch.

Sipas parashikimit, popullsia e vendeve të Ballkanit Perëndimor do të jetë kryesisht më e moshuar dhe në ketë botë do të prijë Shqipëria, ndërsa Kosova në vendin e dytë.

Shqipëria e para me 49.1%, e pastaj Kosova do të radhitet e dyta me 43.7%.

Në vendin e tretë popullsinë më të vjetër do ta ketë Serbia, me 37.5%.

Pastaj, Maqedonia e Veriut me 36.6%, Bosnjë e Hercegovina më 36.4% dhe Mali i Zi 34.2%.

Në vitin 2022, Katari ishte vendi me më së pak banorë mbi 65 vjeç. 1.5%.

Sipas parashikimeve të Kombeve të Bashkuara, në vitin 2100 pritet të jetë Çadi me 9.6%. /Rel