AT Balkani

Niset autobusi i parë nga Shqipëria për në Greqi

26 emigrantë nisen për Greqi, për punë sezonale.

Shqipëria dhe Greqia patën arritur një marrëveshje, përmes së cilës shtetasve shqiptarë që posedojnë kontratë pune sezonale nga punëdhënës në Greqi, t’u lejohet qarkullimi, përcjell albinfo.ch.

Sot veçse është nisur edhe autobusi i parë me 26 emigrantë shqiptarë, të cilët do të punojnë në sektorin e bujqësisë.

Mediat në Shqipëri raportojnë se autobusi do të kalojë fillimisht përmes një tuneli dezinfektimi në pikën kufitare të Kakavijës./albinfo.ch