Lajme

Maqedoni: Një shqiptar emërohet këshilltar ekonomik në Gjermani

Në një njoftim të fundit, Bujar Osmani ka shkruar se në kuadër të plotësimit të misionit të mandatit e me qëllim përforcimin e diplomacisë ekonomike, sot i prezantoi katër këshilltarët e parë ekonomikë që do të dërgohen në Varshavë (Ilija Psaltirov), Mynih (Abdilxhemil Saiti), Ankara (Suzana Tuneva) dhe Abu Dabi (Bekri Ajdini).

Vlen të theksohet se Abdilxhemil Saiti është diplomat kariere me prejardhje nga Radusha e Shkupit, dhe deri më tani ka ushtruar disa detyra të rëndësishme në Ministrinë e Punëve të Jashtme të RMV, njofton derveni.info.

Ja postimi i plotë i Bujar Osmanit:

Detyra e tyre do të jetë prezantimi i potencialeve ekonomike:

-Destinacion tërheqës për investime të huaja;

– Destinacion atraktiv turistik;

– T’i promovojnë potencialet tona eksportuese;

Maqedoninë e Veriut si brend ekonomik dhe politik që paraqet pjesë të shoqërisë bashkëkohore.

Në fazën vijuese nga ky pilot-projekt, target janë FAO në Romë dhe OBT në Gjenevë.

 

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI