Lajme

Numri i turistëve amerikanë në Zvicër është rritur ndjeshëm

Në nëntë muajt e parë të vitit 2023, gati 22 për qind më shumë amerikanë vizituan Zvicrën se sa më 2019 – vitin e fundit përpara se pandemia t’u jepte fund udhëtimeve ndërkombëtare.

Kjo është ajo që del nga shifrat e fundit të publikuara nga Zyra Federale e Statistikave (FSO).

Amerikanët vijnë në Zvicër, edhe pse kursi i këmbimit mes dollarit amerikan dhe frangut nuk është i favorshëm, duke e bërë vendin veçanërisht të shtrenjtë për këta turistë.

Nga ana tjetër, megjithatë, norma e inflacionit në Zvicër është më e ulët se në SHBA dhe vendet e tjera evropiane, gjë që është një përfitim për turistët amerikanë, sipas ekspertit të turizmit, Jürg Stettler. /Albinfo.ch