Lajme

Pasojat e mbidozës me vitaminën D

Vitamina D nuk tretet në ujë , kështu që është e vështirë për trupin që ta eliminojë atë dhe për rrjedhojë ajo grumbullohet.

Disa nga simptomat që shkakton teprica e vitaminës D janë:

Hiperkalcemi: Që nga momenti që komponimi lëshohet në trup, ai fillon të rrisë përthithjen e kalciumit në zorrët. Kjo shkakton hiperkalcemi.

Zona të tjera të prekura janë organet e buta si mushkëritë, veshkat dhe zemra.

Gjithashtu mund të shkaktojë konfuzion, kapsllëk, të vjella, ankth dhe depresioni, lodhje të muskujve dhe dhimbje kockash.

Doza e rekomanduar ditore e vitaminës D duhet të jetë më pak se 4000 IU (100 mcg).