Lajme

Zvicra ka investuar 58 milionë € për përmirësimin e furnizimit me ujë në Shqipëri

Nga shërbimet zvicerane, 600'000 qytetarëve shqiptarë u është bërë më i lehtë konsumimi i ujit

Sot është Dita Botërore e Ujit. Sot nis edhe Konferenca e Kombeve të Bashkuara për Ujin 2023 në New York (22-24 mars), të cilën Zvicra po e mbështet fort, përcjell albinfo.ch.

Në Shqipëri, mbështetja e Zvicrës në 20 vjetët e fundit shkon deri në 58 milionë euro për përmirësimin e furnizimit me ujë të 600’000 qytetarëve dhe për modernizimin e ndërmarrjeve të ujësjellësit.

Mësoni pse Kombet e Bashkuara po organizojnë një konference globale për ujin dhe pse Zvicra po kontribuon.

Video:

https://www.facebook.com/SwissEmbassyTirana/videos/183467127790473