Lajme

Profesionet më të kërkuara në vitin 2024

Teksa jemi në prag të vitit 2024, revista Forbes ka publikuar trendet e kërkesave për profesionet e vitit 2024.

Sipas revistës, peizazhi profesional po ndryshon me shpejtësi. Gjithnjë e më shumë njerëz po përpiqen të integrojnë aftësitë e tyre, përcjell albinfo.ch.

Duke u fokusuar në faktorë të tillë, si kërkesa e tregut, potenciali i inovacionit dhe ndikimi social, këto janë dhjetë punët më të paguara për vitin 2024:

1. Analistët e të dhënave dhe shkencëtarët e të dhënave

2. Profesionistët e shëndetësisë

3. Ekspertët e sigurisë kibernetike

4. Specialistë në çështjet e energjisë së rinovueshme

5. Zhvilluesit e softuerit

6. Ekspertët e qëndrueshmërisë

7. Specialistë të tregtisë elektronike dhe marketingut dixhital

8. Inxhinieri robotike

9. Profesionistët e shëndetit mendor.