Lajme

Rritet në mënyrë dominuese shitja e veturave elektrike në Evropë

Shitjet e makinave të reja elektrike u rritën në mënyrë dominuese midis të gjitha kategorive në janar 2024 dhe siguruan 11.9% të të gjitha dërgesave të makinave të pasagjerëve në Evropë dhe Mbretërinë e Bashkuar raportoi Shoqata Evropiane e Prodhuesve të Automobilave.

Shumica e makinave u shitën nga Volkswagen Group (258,402), e ndjekur nga Stellantis (183,120) dhe Renault (92,935). Të tre kompanitë mbulojnë më shumë se 52% të tregut evropian dhe të Britanisë së Madhe. Ndër vendet anëtare të BE-së, Gjermania është vendi me oreksin më të madh e ndjekur nga Franca, Belgjika dhe Holanda.

Është interesante se pavarësisht këtyre shifrave, Gjermania nuk braktisi makinat me naftë, tregu i të cilave u zgjerua me 4.3% gjatë muajit të parë të 2024-ës.