Lajme

Rritje e madhe e kërkesave për azil në Zvicër, gjatë muajit gusht

Shumica e kërkesave për azil, gjatë gushtit kanë ardhur nga njerëz nga Turqia, e ndjekur nga Afganistani dhe Eritrea

Rreth 3000 persona kanë aplikuar për azil në Zvicër gjatë muajit gusht. Kjo është 38 për qind ose 832 më shumë se në korrik, siç tregojnë statistikat e azilit nga Sekretariati Shtetëror për Migracionin SEM, transmeton albinfo.ch.

Shumica e kërkesave për azil, gjatë gushtit kanë ardhur nga njerëz nga Turqia, e ndjekur nga Afganistani dhe Eritrea, shkruan srf.ch. SEM nuk u është përgjigjur pothuajse 600 kërkesave sepse, sipas procedurës së Dublinit, përgjegjës për to ishte një shtet tjetër.

Përveç kësaj, pothuajse 2,000 njerëz nga Ukraina kanë aplikuar për statusin e mbrojtjes S në muajin gusht. SEM mban statistikat e veta në lidhje me statusin e përmendur S.