Kosova

Sa para dërguan mërgimtarët në vitin 2018

Banka Qendrore e Kosovës ka publikuar raportin mujor, ku përfshihen edhe dërgesat nga mërgimtarët në Kosovë.

Sipas raportit, në vitin 2018, dërgesat nga mërgimtarët ishin mbi 800 milionë euro, përcjell albinfo.ch.

Sigurisht se kjo shumë është shumë më e madhe, duke marrë parasysh edhe ndihmën që ata japin sa janë në Kosovë dhe nuk figurojnë në të dhëna bankare.

Vetëm në janar të vitit 2019 kanë hyrë 56.4 milionë euro të dërguara nga diaspora. Rreth 9 milionë janë transferuar përmes bankave dhe të tjerat përmes agjencive për transferim parash.

Vendet nga dërgohen më shumë para janë nga Gjermania, Zvicra, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, e kështu me radhë.

Raporti