Shqiperia

Shqipëri: 7.5 milionë vizitorë në vitin 2022 duke mos përfshirë ata nga Kosova

Ministrja e Turizmit dhe Mjedisit në Shqipëri, Mirela Kumbaro, ka thënë se sezoni turistike atje ka nisur më herët sesa vitin e kaluar.

Sipas saj, shifrat e këtij viti janë surprizuese që në javët e para, teksa tha se viti që shkoi u mbyll me 7.5 milionë turistë të huaj.

“Viti 2022 u mbyll me 7.5 milionë vizitorë të huaj, me pasaporta joshqiptare. Nuk mund të llogarisë mysafirët prej Kosove, për shkak se në bazë të marrëveshjes mes dy qeverive që nga mesi i vitit të kaluar kalimi në Morinë kryhet pa regjistrime”, tha Kumbaro në Klan Kosova.