Shqiperia

Shqipëri: Paralajmërohet shi, kërkohet gatishmëri e emergjencave

Instituti i Gjeoshkencës në Shqipëri ka paralajmëruar reshje shiu në 5 qarqet kryesore të vendit.

Parashikohet që reshje të ketë në qarqet Shkodër, Lezhë, Tiranë, Fier dhe Vlorë. Mund të ketë edhe vërshime të shpejta të lumenjve të vegjël malore dhe rrëshqitje të dherave. Në zonat urbane do të shfaqen problem me përmbytje te lokalizuara, në varësi te gjendjes së kanalizimeve.

Andaj ky institut ka kërkuar rritjen e gatishmërisë të të gjitha strukturave për përballimin e emergjencave të shkaktuara si pasojë e reshjeve të shiut.