Shqiperia

Shqipëria miraton marrëveshjen me Zvicrën për shëndetësi

Këshilli i Ministrave të Shqipërisë miratoi sot marrëveshjen e bashkëpunimit me qeverinë e Konfederatës Zvicerane, një marrëveshje e rëndësishme që do të asistojë gjithë strukturat e shëndetësisë për sa i përket reagimit ndaj emergjencave shëndetësore.

Në një prononcim për mediet pas mbledhjes së qeverisë, ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Albana Koçiu, bëri të ditur se kjo marrëveshje e rëndësishme bashkëpunimi do të zgjasë për 4 vjet.

“Marrëveshja do të asistojë forcimin e strukturave shëndetësore për t’iu përgjigjur emergjencave, si dhe ndërkohë do të rrisë kapacitetet e profesionistëve të fushës së shëndetësisë”, u shpreh Koçiu.

Ministrja theksoi se përveç gjithë konsolidimit të strukturave që reagojnë dhe marrin pjesë në emergjenca shëndetësore, siç mund të jetë Ministria e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Qendra Kombëtare e Urgjencave Mjekësore apo sistemi shëndetësor parësor, me rëndësi është edhe përfshirja e komuniteteve dhe roli që ata duhet të kenë në rast emergjencash shëndetësore.

Koçiu nënvizoi rëndësinë e koordinimit mes institucioneve dhe rolit aktiv të tyre, për të kontribuar në mënyrë efikase dhe për t’iu përgjigjur çdo emergjence shëndetësore në mënyrë cilësore dhe sa më efektive.