Kosova

Shqiptarët e Kosovës nisin sezonin turistik në Shqipëri

Kosovarët vërshojnë në plazhet e Shqipërisë

Të shumtë ishin kosovarët që zgjodhën të pushojnë në Shëngjin këtë fundjavë, përcjell albinfo.ch.

Mediat nga Shqipëria kanë intervistuar shumë pushues, që shumica e tyre ishin të ardhur nga Kosova.

“Çdo herë vij një javë me pushime në fillim të qershorit, më pas vij në korrik ose në gusht”, është shprehur një pushues kosovar nga Prishtina.

“Gjithashtu një tjetër është shprehur se kanë ardhur për të kaluar këtë fundjavë”.

Kryesisht janë pushues nga Kosova që zgjedhin këtë bregdet për disa arsye.

Qetësia në këtë periudhë, çmimet më të favorshme duket që janë dhe arsyet se pse vizitorët dhe pushuesit nga Kosova kanë zgjedhur Shëngjinin këtë fillim qershori.

“E ka falur zoti këtë bereqet, bukuri që nuk e ka kush në Evropë”, ka thënë një tjetër pushues nga Kosova.

Vija bregdetare është pastruar.

Ndërsa hotelet kanë kapacitetet e nevojshme për të pritur pushuesit.

https://www.youtube.com/watch?v=FoC0Ak4qEPY