Lajme

Kursehen 10 miliardë franga nëse gratë do të pensionoheshin në 65 vjeç

Qeveria zvicerane është duke e shqyrtuar seriozisht rritjen e moshës së pensioneve te gratë

Dallimi midis moshës së pensionit zyrtar për gratë (64) dhe burrat (65) është një objektiv i dukshëm.

Kohët e fundit, Këshilli Federal, ekzekutivi i Zvicrës, tha se do të përfshinte rritjen e moshës së pensionit të grave nga 64 në 65 në një paketë reformash që synon kursimin e buxhetit.

Rritja e moshës së pensionit zyrtar të grave pritet të kursejë 10 miliardë franga, sipas RTS, përcjell albinfo.ch.

Në të njëjtën kohë, Këshilli Federal tha se do të synonte të shpenzonte 700 milionë franga në 9 vjet për të ndihmuar në tranzicionin.

Disa nga këto do të shpenzoheshin për t’i inkurajuar gratë, që do të vazhdonin të kualifikoheshin për të dalë në pension në moshën 64 vjeçe për të punuar deri në 65 vjeç.