Lajme

Shteti që paralajmëron bllokimin e Twitter nëse ky i fundit nuk i përfill rregullat

Ministri i Digjitalizimit dhe Telekomunikacionit në Francë, Jean-Noel Barrot deklaroi se Twitter-i do të ndalohet në vendin e tij nëse u shmanget rregullave.

Barrot bëri një deklaratë në lidhje me shmangien e Twitter-it nga rregullat jo të detyrueshme të praktikës së përgatitur nga Bashkimi Evropian (BE) për të luftuar dezinformimin.

Ai tha se Twitter-i do të ndalohet në vend nëse vazhdon të shkelë rregullat.

“Twitter-i luan rol të rëndësishëm në debatin publik, por ne nuk rrezikojmë që një rrjet social si Twitter-i të lejojë mbështetësit e dezinformimit të ndikojnë tek ne duke marrë peng diskutimet publike dhe demokracinë tonë”, tha Barrot.

Ministri francez tha se për programet e inteligjencës artificiale si ChatGPT, duhet të përcaktohet kornizë që kufizon përdorimin e tyre brenda fushës së rregulloreve ligjore në Evropë.

Duke komentuar se teknologji të tilla nuk duhet të përjashtohen plotësisht duke u nënshtruar sanksioneve të rrepta, Barrot tha se “këto modele të IA janë subjekt i një gare të furishme që ne nuk duhet t’i lejojmë vetes t’i lëmë pas”.

Barrot theksoi se Evropa duhet të investojë në programet e inteligjencës artificiale.