Lajme

Ndikimi i klimës globale në Zvicër përshkruhet si “i madh”

Ka më pak borë dhe më shumë bar në shpatet e maleve të larta gjatë verës.

Studiuesit nga universitetet e Bazelit dhe Lozanës studiuan imazhet satelitore gjatë 40 vjetëve të fundit dhe thonë se midis 1984 dhe 2021 ka pasur 77% më shumë rritje të bimëve mbi vijën e pemëve. Ndryshimi po përshkruhet si “i madh”.

Ngrohja globale do të thotë se ka zona që 40 vjet më parë do të kishin pasur borë gjatë gjithë vitit – tani ato kthehen në livadhe të gjelbëruara gjatë verës, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ndryshimi ka të ngjarë të ketë një ndikim në ciklin e ujit, thonë studiuesit. Ekosistemet do të jenë më pak të aftë për të përballuar në kohë thatësire.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI