Shqiperia

Silvio Gonzato emërohet ambasador i ri i BE-së në Shqipëri

Silvio Gonzato është nominuar si ambasador i BE-së në Shqipëri, i cili merr zyrtarisht detyrën më 1 dhjetor 2023, duke zëvendësuar Christiane Hohmann, përcjell albinfo.ch.

Gonzato ka shërbyer më parë si zëvendësambasador i Delegacionit të BE-së në Kombet e Bashkuara në Nju-Jork.

Ai ka shërbyer më parë si Drejtor për marrëdhëniet ndërinstitucionale, koordinimin e politikave dhe diplomacinë publike në EEAS.