Shkurt.ch

“Smartphone”, me aplikacion për meditim

Aplikacioni më i ri i Smartphone për Android, i cili zbut stresin, ndihmon përdoruesin nëpërmjet meditimit të monitorojë valët e trurit të tij dhe shkallën e relaksimit

Aplikacioni “Transcend”, të cilin e ka prodhuar kompania kanadeze „Personal Neuro Devices”, lidh pa kufje Smartphonet me dëgjueset të cilat regjistrojnë veprimtarinë elektrike të trurit nëpërmjet ballit. 

Përdoruesi zgjedh kohëzgjatjen e meditim dhe po ashtu mund të vendosë nëse dëshiron për të dëgjuar udhëzuesin duke shtuar cilësinë e meditimit. 

Aplikacioni vërteton me monitorimin e valëve të trurit shkallën e relaksimit dhe përqëndrimit në meditim.

Aplikacioni gjithashtu tregon edhe për cilësinë e meditimit në të gjitha seancat.

“Nuk ka rëndësi nëse meditojmë në kuadër të seancës fetare apo laike. Prodhojnë ndryshime të njëjta në tru”, tha Chad Veinotte, drejtor i kompanisë që nisi me aplikacionin muajin e kaluar.

“Sigurisht ju mund të shihni se çfarë ndodh me trurin tuaj derisa ju e bëni atë”, tha Chad Veinotte.