Kalendari

“Studio Pure” ofron kurse për sallone bukurie

Marjeta Statovci është ndërmarrëse nga qyteti Biel në Kantonin e Bernës, e cila ka hapur sallonin e bukurisë “Studio Pure”.

Vitin 2019 ajo ka filluar bashkpunim me të tjera ndërmarrëse nga Prishtina dhe vende te tjera me të cilat organizon trajnime për make-up, vetulla tatu dhe mbjellje, kthim dhe lakim të qerpikëve në Zvicër.

Ne studion ne Biel, Marjeta oferon mbjellje, kthim dhe lakim te qerpikëve, vetulla tatu dhe heqje të tatus pa laser. Ajo ështe e certifikuar nga “PhiAcademy” për vetulla tatu dhe heqje tatu edhe nga “Studio Adriana Lashes” për mbjellje, kthim dhe lakim të qerpikëve.

Marjeta është një multitalent në kreativiten e saj dhe ka syrin për detaje. E diplomuar në fushën e marketingut dhe komunikimit, ajo është në dispozicion të kompanive të ndryshme për ndihmë si këshilltare. Përveç punës në sallonin e saj, ajo mbështet kompaninë online të vëllait të saj, Prison Art Switzerland, e cila është e specializuar për importimin e çantave unike nga Meksika.

Marjeta është një multitalent në kreativiten e saj dhe ka syrin për detaje. E diplomuar në fushën e marketingut dhe komunikimit, ajo është në dispozicion të kompanive të ndryshme për ndihmë si këshilltare. Përveç punës në sallonin e saj, ajo mbështet kompaninë online të vëllait të saj, prisonart switzerland, e cila është e specializuar për importimin e çantave unike nga Meksika.

Prisonart – Drejtor Menaxhues, Kujtim Statovci

Studenti i ri i shkencave ekonomike themeloi dy vjet më parë dyqanin online prisonart.ch.Ky ndërmarrës i ri nga Biel-i identifikohet me vlerat dhe produktet e tij. Të rrënjosur dhe të rritur në kultura të ndryshme, ne i kemi vënë vetes synimin që me “Prison Art Svitzerland” të ndërtojmë ura, të krijojmë shanse dhe të ofrojmë hapësirë – për njeriun, kreativitetin dhe individualitetin e tij. Të frymëzuar nga “Prison Art Mexiko”, ne duam që t`u japim një zë njerëzve të harruar. Ne mbështesim njerëzit në burgjet meksikane, duke ua ofruar shoqërisë punimet e tyre dhe duke bërë që të ardhurat e krijuara t`i derdhim në projekte sociale.Secili njeri meriton një shans të dytë në jetë – ne jemi të bindur për këtë. “Prison Art” dëshiron që të burgosurve, të cilët qëndrojnë në margjina të shoqërisë, t`u dëgjohet zëri, gjë që e arrijmë duke vënë në qendër prirjen dhe kreativitetin e tyre. Ne u ofrojmë një perspektivë njerëzve që kanë “humbur rrugën”. Me prodhimin e produkteve të jashtëzakonshme nga lëkura, njerëzit në burgje kanë mundësinë jo vetëm të shprehen por edhe të largohen përkohësisht nga përditshmëria e rëndë dhe monotone dhe në këtë mënyrë të vendosin një gur themeli për të ardhmen e tyre jashtë burgut. Për këtë arsye “Prison Art” është projekti më efektiv i risocializimit për të burgosurit.

 

/shkrimi i sponzorizuar/