Maqedonia

Të gjithë shtetasit e Maqedonisë janë evakuuar nga Izraeli

Së fundmi, Ministria e Jashtme njoftoi se të gjithë shtetasit që kanë kërkuar ndihmë për evakuuim nga Izraeli janë evakuuar me fluturimin çarter të organizuar dhe paguar nga Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, në linjën Tel Aviv – Shkup, të realizuar gjatë ditës së djeshme, përcjell albinfo.ch.
Thuhet se shpenzimet financiare për transportin e qytetarëve të evakuuar, sipas vendimit të Qeverisë, mbulohen nga rezervat e Buxhetit të Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Duke pasur parasysh aktivitetet e vazhdueshme luftarake në disa zona në Izrael gjatë javës së kaluar, përpjekjet e mëparshme për të siguruar fluturime nga Tel Avivi kanë qenë të pasuksesshme, duke pasur parasysh se asnjë kompani nga rajoni nuk ka qenë në gjendje të sigurojë një fluturim të besueshëm dhe të sigurt dhe t’i përgjigjet kërkesat e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut.
Me iniciativën e kryetarit të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Dimitar Kovaçevski dhe në kontakt të drejtpërdrejtë me kryeministren e Serbisë, Ana Brnabiq, u gjet zgjidhja e sfidës së ofrimit të fluturimeve çarter për qytetarët e vendit. Rajon. Me fluturimin e djeshëm, të cilin e organizoi dhe e pagoi Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut, përveç faktit që edhe 67 qytetarët tanë të mbetur që kërkuan ndihmë mbërritën në Shkup, me të njëjtin fluturim, Qeveria e Republikës së Maqedonia e Veriut doli dhe siguroi transferimin e shtatë shtetasve shqiptarë, shtatë malazezë dhe tre bullgarë.
Ambasada në Tel Aviv ka qenë në kontakt me qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut që nga fillimi i krizës dhe disa nga qytetarët që përfunduan në Izrael tashmë janë kthyer në vend në disa mënyra, duke përfshirë fluturime speciale. të vendeve mike të Republikës Maqedonia e Veriut.