Lajme

Thirrje për fundin e “Vizave të Arta” në Zvicër

Disa parti të ndryshme parlamentare duan t’i japin fund të ashtuquajturës “Viza e Artë”, për të cilën ata pretendojnë se u ka lejuar oligarkëve rusë të vendosen në Zvicër – pavarësisht se nuk kanë ndonjë qëllim për t’u integruar në shoqëri.

Ata që kundërshtojnë praktikën thonë se kjo është për shkak të një pasazhi të formuluar pa kujdes në ligj, i cili lejon një përjashtim nga “interesi publik”. Kjo zakonisht do të thotë para, shkruajnë mediat zvicerane, përcjell albinfo.ch.

Ligji i imigracionit thotë se çdo leje qëndrimi e lëshuar për qytetarët jo-BE duhet të tregojë se aplikanti do të jetë në gjendje të vendoset në shoqërinë zvicerane. Kjo normalisht nënkupton moshën, aftësitë gjuhësore dhe kualifikimet profesionale për të demonstruar punësueshmërinë afatgjatë.

Por shumë kantone do t’i anashkalojnë këto kërkesa në këmbim të një marrëveshjeje bujare tatimore.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI