Karriera në Ballkan

Tiranë, largohen nga puna 80 policë

Këtë vendim ministri i ri i rendit, Saimir Tahiri e mori pasi që vërtetoi se komplet efektivi i rrugëve është përfshirë në një skandal korrupsioni

Ministri shqiptar i Punëve të Brendshme, Saimir Tahiri shkarkoi nga detyra 11 oficerë dhe rreth 70 policë nga Komisariati i Policisë Rrugore në Tiranë. Këtë vendim ministri i ri i rendit, e mori pasi që vërtetoi se komplet efektivi i rrugëve është përfshirë në një skandal korrupsioni me autobartëse (merimanga).

Ministri i Brendshëm ia komunikoi këtë urdhër policëve rrugorë gjatë një takimi që pati në mesditë me ta.

Urdhri i Tahirit, siç raporton TCH, bazohej në një raport të Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm, i cili ka hetuar Policinë Rrugore të Tiranës, nëse janë duke i respektuar  apo jo standardet gjatë kryerjes së detyrës.

“Nga hetimi kanë rezultuar shkelje të rënda dhe akte abuzive me dokumentacionin nga ana e 11 oficerëve dhe 77 policëve të rolit bazë, të cilët janë përjashtuar nga detyra dhe janë vënë në dispozicion të Drejtorisë së qarkut Tiranë, në pritje të një vendimi të dytë për ta”, thuhet në raport.

Gjithashtu, ministri Tahiri urdhëroi anulimin e tenderit për shërbimin e karoatrecëve, duke përdorur si motiv shkeljet procedurale dhe ligjore, si dhe çmimet e larta të funksionimit. Siç ka thënë Tahiti, duke u bazuar në raportin e auditimit, çmimet kanë qenë shumë në krahasim me realitetin shqiptar.

“Në argumentimin e anulimit të tenderit thuhet se, çmimi është 4 mijë (rreth 30 euro) lekë më i lartë se gjobat për kundërvajtje administrative”, thuhet në raport

Për këtë vendim, ministri i Brendshëm, Saimir Thairi ka njoftuar edhe përfaqësuesit e Bashkimi Evropian në Tiranë, Ettore Sequi.

“Ministri më foli për disa reforma që dëshiron të vërë në zbatim. Janë reforma mbresëlënëse dhe besoj se kanë për ta bërë policinë me efikase. Ministria e Brendshme luan një rol kritik për sa i përket një sërë prioritetesh për integrimin në BE, mes të cilave lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit”, tha Sequi.

Ministri Tahiri ka një sfidë shumë të madhe përpara, por ai ka mbështetjen e Bashkimit Evropian, tha ai.

Nga ana e tij, Tahiri shprehu bindjen në përmbushjen e të gjitha detyrimeve në kuadër të integrimit evropian të Shqipërisë.

“Në një kohë të shkurtër ne jemi gati të tregojmë punën tonë në luftën kundër krimit dhe korrupsionit. E sigurova ambasadorin për vendosmërinë tonë për të forcuar bashkëpunimin institucional, sidomos me Prokurorinë e Përgjithshme”, u shpreh Tahiri.