Kosova

Vdekja e 35-vjeçares në Malishevë: Njërit nga të dyshuarit i caktohet paraburgim, tjetrit arrest shtëpiak

Gjykata Themelore në Gjakovë ka vendosur që t’u caktojë masën e paraburgimit prej një muaji të pandehurit XH.K. dhe një muaj arrest shtëpiak të dyshuarit tjetër me inicialet H.K., për vdekjen e pacientes 35-vjeçare në Malishevë.

Sipas njoftimit të gjykatës, i pandehuri Xh.K. dyshohet për dy vepra penale: “Trajtim të pandërgjegjshëm mjekësor” dhe “Ushtrimi i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore”, ndërsa i pandehuri H.K. dyshohet për veprat “Ushtrimi i kundërligjshëm i veprimtarisë mjekësore” dhe “Rastet e posaçme të falsifikimit të dokumenteve”.

Ndaj këtij vendimi palët kanë të drejtën e ankesës në Gjykatën e Apelit të Kosovës, shkruan albinfo.ch.

Bazuar në rrëfimin e familjarëve, viktima të premten kishte për t’u kthyer në Itali, atje ku jetonte me bashkëshortin dhe 4 fëmijët e saj.