Lajme

Vlera e trofeve më të shtrenjta në botë

Duke shikuar futboll, me siguri e keni pyetur veten se sa merr një fitues i një trofeu, qoftë në aspektin ekipor, qoftë në atë individual.

Më poshtë ne do t’jua sjellim vlerën e trofeve më të shtrenjta në botë, me Kupën e Botës, që zë vendin e parë.

Trofeu ekipor që është shumë i dashur nga të gjithë futbollistët dhe është ëndërr e çdokujt për ta fituar vlen hiç më pak se 17 milionë euro.

Pas tij renditet kupa e dytë më e rëndësishme në Angli, FA Cup, që kanë vlerën e një milion eurove.

Në vendin e tretë është çmimi më i madh individual – Topi i Artë dhe fituesi paguhet plot 508 mijë euro.

Vendin e katërt në këtë kategori e zë Kupa e Kombeve të Afrikës, me fituesin që arkëton 127 mijë euro.

Në vendin e fundit për nga trofetë më të shtrenjtë në botë pozicionohet Serie A, me fituesin që arkëton 55 mijë euro.