Kulturë

Besa Myftiu

Shkrimtare, poete, eseiste dhe përkthyese

Myftiu Bessa ka lindur në Tiranë ku ndoqi studimet në literaturë.

Jeton në Gjenevë  që nga viti 1992 dhe jep mësim në  Universitetin e Gjenevës, ndërsa  vazhdon krijimtarinë e saj duke i përkushtuar shkrimit si dhe kinemasë.

Është e njohur  sikur shkrimtare, poete, esseiste dhe përkthyese.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriBesa Myftiu
  • Prejardhja:Tiranë-Shqipëri
  • Vendi ku vepron:Gjenevë-Zvicër
  • Profesioni:Shkrimtare, poete, eseiste dhe përkthyese

  WHO’S WHO të tjera